Project: Hospitaalstraat 55 te 9620 Zottegem (terug)

De buitenruimte uit de insprong werd ingenomen om er de nutslokalen (wc, centrale verwarming, berging) in onder te brengen. Vanuit de mezzanine wordt de slaapkamer van de ouders (zie foto links onder) en de badkamer bereikt (niveau +1). Tegen het raam van de mezzanine werd er nog een kleine vide gemaakt, dit om rechtstreeks het daglicht tot op het onder gelegen keukenaanrecht te trekken.

Hogerop, vanaf het bordes van het slaapkamerniveau (niveau +1), kom je op het niveau van de kinderkamer (niveau + 1) en vanaf dit niveau bereik je het dakkamerniveau (niveau +2). Het gedeelte van de traphal vanaf de badkamer kreeg een afwerking met fijnmazig metaalfineer op houten beplanking (zie foto links onder), waardoor dit meer gesloten deel een indruk van licht en luchtigheid krijgt. De open treden van alle trapvleugels (zie foto rechts) zorgen voor een groter gevoel van openheid.


De eerder klassieke indruk van de woning (van buitenaf gezien), die weliswaar met een lichtkleurige gevelsteen werd opgefrist (zie foto rechts), slaat bij het betreden van de binnenruimte om in een verrassende ervaring van openheid en ruimtelijkheid, dit voor een woning met een aanvankelijke netto grondoppervlakte van ca 45m2.