Project: Bastenakenstraat 3 te 8380 Zeebrugge (terug)

foto uitgegraven tuin Zeebrugge Ook de kelder werd volledig heringericht. Hier werd hoofdzakelijk blauwe hardsteen voor de bevloering gebruikt, evenals voor de trap naar de kelder.
De bestaande garage werd behouden, maar door de steile helling en de hoogte van de poort is deze slechts voor een kleine wagen toegankelijk.

Vooraan in de kelder en beneden aan de trap is een bureel ingericht; in het middendeel bevinden zich de technische lokalen, kelderruimte en de toegang tot de garage, terwijl het gedeelte achteraan over de volle breedte voorzien werd voor een studio met eigen badkamer en keukenaanrecht, voorbehouden voor bezoek van familie of vrienden.

foto voortuintje Zeebrugge
Een groot schuifraam geeft toegang tot een ruim (reeds aanwezig) uitgegraven terras, dat daardoor bijzondere beschutting biedt tegen de wind (zie foto links boven). Wel is er een meer uitgesproken keerwand tegen de achterste perceelgrens opgetrokken, die na verloop van tijd volledig met klimplanten zal worden begroeid . Tevens kan via een opbouw van buitentreden en plateau de woonkamer op het gelijkvloers worden bereikt (zie foto links boven).
achtergevel Zeebrugge Ook de toegang tot de inkomdeur werd bijzonder stijlvol aangelegd, door een opeenvolging van bewerkte treden in blauwe hardsteen, in combinatie met een waterpartij over twee niveaus, door een waterval met elkaar verbonden (zie foto rechts boven).

De buitenmuren werden met een witgrijze aangedikte kaleilaag bestreken, waardoor de woning een sober, doch klassiek en stijlvol uiterlijk krijgt.

De nuttige woonoppervlakte bedraagt nu 200m2 t.o.v. 108m2 voorheen. De totale oppervlakte van het gebouw bedraagt nu 282m2.

voorgevel Zeebrugge