Project: Bastenakenstraat 3 te 8380 Zeebrugge (klik hier om verder te gaan)

foto voorgevel Zeebrugge
Dit project betreft de verbouwing van een bestaande gelijkvloerse woning (klik hier voor foto's toestand bungalow voor renovatie). Het perceel is nog geen 400m2 groot, zodat er weinig uitbreidingsmogelijkheden zijn. Kenmerkend is dat de woning geheel onderkelderd is en dat het gelijkvloers op 1,10 m boven het straatpeil ligt, met een grondvlak van om en bij de 100m2.
De woning is in eerste instantie bedoeld om als buitenverblijf te fungeren. De benedenverdieping werd naar achter met 1 meter vergroot en het gelijkvloers niveau is nu volledig daggedeelte, met ruime woonplaats en achteraan een ruim terras (zie foto rechts hiernaast en links onder).

detailfoto achtergevel Zeebrugge
De inkom (oorspronkelijk in het midden van de voorgevel) werd naar de rechterzijde verplaatst (zie foto links boven). Deze bouwlaag krijgt een gevoel van lichtheid door de bevloering bestaande uit een zandkleurige natuursteen uit de Auvergne.
detailfoto achtergevel Zeebrugge
Een geheel nieuwe dakverdieping met een verscheiden-heid in dakenspel vormt het nachtgedeelte bestemd voor de eigenaars. Bovenaan de trap, die vanuit uit de woonkamer vertrekt, wordt de overloop met bibliotheekruimte bereikt. De plaats om ooit een lift te voorzien is nu een ruime berging. Achter de bibliotheek bevindt zich de dressing die doorgang biedt tot de enige, ruime slaapkamer op de verdieping onder dak (foto). Heel de verdieping is voorzien van eiken parket. Op het einde van de slaapkamer, uitgevend op de straat, is een smaakvol ingerichte badkamer (zie foto rechts hiernaast) met ingebouwde doucheruimte en apart toilet achter een gezandstraalde glazen deur.

foto badkamer