Project: Voldershof te 9831 Sint-Martens-Latem/Deurle (terug)

Hierdoor werd een grote ruimtelijkheid gecreëerd tot in de verdieping, bereikbaar via een houten trap die in de vide werd ingebouwd (foto).

Aan de voorkant zit de keuken met ontbijthoek. Hier is de opening van een oude schuurpoort gebruikt om een loggia uit te bouwen (zie foto rechts hiernaast), hetgeen voor een ruime lichtinval zorgt. Hetzelfde werd overigens toegepast in de living (foto); hiervoor moest evenwel een opening in de muur worden vergroot (zie foto links hiernaast).

Voldershof Deurle
Op de verdieping geeft de trap uit op een ruime overloop (zie foto rechtsonder). Hier zijn drie slaapkamers aanwezig (waarvan één in de nieuwe vleugel), elk met een ruime badkamer. Naast de trap is zelfs plaats voor een vierde badkamer. Een bijzondere draaitrap in de overloop leidt naar een vierde slaapkamer in de zolderruimte van het dak (zie foto rechts onder).
Voldershof Deurle Een houten carport, ingepland langs de perceelsgrens, rondt het geheel stijlvol af. Hierdoor ontstaat een binnenplein waar ook de inkom tot de woning gelegen is (zie foto links hiernaast).

De combinatie tussen het metselwerk van de oorspronkelijke schuur, dat na renovatie in het wit geschilderd werd, en de houten beplanking van de nieuwe vleugel, biedt een boeiend contrast (zie foto linksboven). Door de geslaagde renovatie annex uitbreiding in totale harmonie met het omliggende landschap (foto) ontstond een bijzonder aangename en klassevolle landelijke villa.

Voldershof Deurle