Project: Drongenhof 8 - 16 te 9000 Gent (klik hier om verder te gaan)

Dit project betreft de verbouwing van een classicistisch pand gelegen in de wijk “het Patershol” te Gent, bestaande uit vijf wooneenheden, waarvan één ingericht was als studenten-kamerwoning. Het pand beslaat drie vleugels die in een U-vorm verlopen rond een open binnenruimte (foto). Voorheen liep een steegje tussen de rechtervleugel en de rechterbuur, maar dit behoort nu tot de eigendom. De achtervleugel geeft uit op een klein parkje (zie foto links onderaan). In het project zijn de vijf basiswooneenheden gebleven, doch er wordt nu gebruik gemaakt van het grote lege dakvolume waarin de 16e eeuwse spanten nog aanwezig zijn (zie foto volgende pagina).

Twee van de woningen werden uitgebreid door in het dak slaapkamers te voorzien; de overige dakruimte werd benut om een zesde wooneenheid te creëren in de vorm van een loft (zie foto's volgende pagina).
Deze wordt bereikt via een appart beglaasd trappenhuis (zie foto rechts) in de zijruimte waar eertijds het steegje liep en is rechtstreeks vanaf de straat bereikbaar.

Vier van de woningen zijn bereikbaar via het binnenpleintje, dat op zijn beurt via een doorgang met de straat verbonden is (foto's).