De bouw is inderdaad sterk ingeburgerd in mijn familie en dit langs beide kanten. Hierna volgt een stukje genealogie ...
Mijn overgrootvader langs moederskant, Frans De Schryver, was aannemer. Hij werd bijna 103 jaar ! (Klik hier voor een fragment van de familiestamboom opgemaakt ter gelegenheid van zijn 100e verjaardag). Eén van zijn zonen, mijn grootvader Hippolyte De Schryver, was - zoals hierboven reeds vermeld - landmeter. Hij is de auteur van het boek "Het schatten van onroerende goederen", dat door de toenmalige recensenten beschouwd werd als een standaardwerk in zijn domein. De foto hierboven toont zijn woning "De Kapelle" gelegen Antwerpsesteenweg te Sint-Amandsberg, woning die door hemzelf in neogotische stijl werd getransformeerd. Eén van zijn broers, Jean De Schryver, was architect en een andere broer was aannemer.
Mijn moeder, Cécile De Schryver, was binnenhuisarchitecte en mijn vader, Léon Maes, was architect. Hij realiseerde in de jaren '50, '60 en '70 tal van hoogbouwprojecten in Gent. Deze constructies worden gekenmerkt door een afwisseling van concave en convexe vormen in het gevelparement. Een typisch voorbeeld van zijn architectuur is residentie "Carpe Diem", een flatgebouw met gemeenschapsvoorzieningen voor bejaarden gelegen Oude Houtlei in Gent (foto's).
Als kind vergezelde ik mijn vader heel vaak op zijn werven en aangezien de appel vaak niet ver van de boom valt, werd ook ik architect. Opvolging is verzekerd want ook mijn neef heeft inmiddels zijn architectuurstudies voltooid.
Kortom, mijn familie heeft ontegensprekelijk een baksteen in haar maag.
Ik wens u verder nog een aangenaam verblijf op mijn website.
blablabla
blablabla
blablabla